KOLME vinkkiä parempaan myyntiin Myyn itse -mallilla

KOLME vinkkiä parempaan myyntiin Myyn itse -mallilla

Tämä kirjoitus on tehty Myyn itse -myyjille.

Kässä Kirppu myy -myyjille on muutama tärkeä vinkki myynnin edistämiseksi seuraavassa blogitekstissä.

1. Hyvät kuvat

Ostajat näkevät tuotteista ensimmäisenä kuvan ja otsikon. Verkkokaupassa tuotteita ei pääse hipeloimään, joten kuvat ovat ensiarvoisen tärkeitä! Kuvat voivat kertoa enemmän kuin tuhan sanaa kankaan laadusta, langan tunnusta tai kirjan kunnosta. 

Miten hyviä kuvia sitten saa otettua? 

Tähän muutama helppo vinkki. Kännykän kamera toimii oikein hyvin! Ja harvoin kuvia tarvitsee jälkikäteen muokkailla, jos esityöt tekee hyvin. 

  1. Tarkasta kameran/puhelimen asetuksista, että olet ottamassa neliön (1:1) muotoisia kuvia.
  2. Ota kuvat luonnonvalossa esimerkiksi ikkunan ääressä, mutta varo suoraa auringonpaistetta.
  3. Muista sammuttaa kattovalo.
  4. Kuvaa vaalealla pohjalla.
  5. Ota useampi kuva esim. kankaista voi hyvin ottaa 3-4 kuvaa. Langoistakin mielellään muutama kuva. Vyötteestä on hyvä näkyä langan nimi sekä väri ja erä.
PS. Lankoja kuvatessa on hyvä ottaa kuva yksittäisestä kerästä, jos olet myymässä keriä yksittäin. Ostaja saattaa muuten luulla saavansa kerralla enemmän!

 

Mitkähän kuvista on otettu järkkärillä ja mitkä kännykällä? 

2. Selkeä otsikointi

Selkeä otsikko kertoo tarkasti, mitä olet myymässä. Ostajan ei tarvitse arvailla, mitä tulee saamaan.

Hyvä otsikko kertoo myös tuotteen alkuperäisen valmistajan tai ostopaikan, jos se on tiedossa. Ostajan on helpompi löytää etsimänsä ja toki alkuperä vaikuttaa ostohalukkuuteen sekä hinnoitteluun.

Kässä Kirpussa on muutamia fraaseja tähän käytössä esimerkiksi kankailla  Pala ja Mittamyynti. Langoissa otsikoista voi bongata mm. sanan Lankapussi.

Hyvä otsikointi auttaa myös lähetysten pakkauksessa! Esimerkiksi langan värin numero otsikossa helpottaa tuotteen tunnistamista keräilyvaiheessa.

3. Kuvailevat tekstit

Otsikkoa ja kuvia täydentää pieni tekstin pätkä, joka kuvailee tuotetta ja sen käyttötarkoitusta.

Miltä kangas tuntuu? Onko se paksua vai ohutta? Laskeutuu hyvin? Olisikohan tiedossa valmistusmateriaali ja käyttötarkoitus? Tarkastahan, että olet myös ilmoittanut kankaan mitat 😉

Mistä lanka on valmistettu? Miltä se tuntuu? Mitä puikkoja suositellaan? Löytyykö tietoja mahdollisista käyttötarkoituksista? 

Millaisia ohjeita kirjasta tai lehdestä löytyy? Mitkä koot se kattaa? Missä kunnossa kirja tai lehti on?

Mitä useampaan kysymykseen pystyt tekstissä vastaamaan ja antamaan tietoa asiakkaalle, sitä varmemmin tuotteesi myydään!

PS. Hinnoittelu 💰

Totta kai ihan viimeisenä loppukaneettina pitää muistaa tarkastella hinnoittelua! Olet myymässä useimmiten käyttämätöntä tai hyvin vähän käytettyä tuotetta, mutta vain rajallisen määrän. Mikä oli alkuperäinen hinta? Paljon olisit itse valmis maksamaan kirppiksellä samasta tuotteesta? Onko tuote mahdollisesti suosittu? 

Kun olet huolella ajatellut nämä asiat kuntoon, voit rauhassa odotella myyntituottojasi!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.