Kuinka paljon on riittävästi?

Kuinka paljon on riittävästi?

Meillä on viimeiset pari viikkoa valmistauduttu uuden elämän tuloon järjestelemällä kotia uuteen uskoon. Vielä joululomalla puhuimme vanhan makuuhuoneemme maalaamisesta, mutta onneksi se jäi tekemättä! Nyt meidän aikuisten (ja vauvan) makuuhuone vaihtoi paikkaa alakertaan... Ja nuorin tytär tuskin olisi arvostanut valitsemaani tummanharmaata sävyä omilla seinillään. Panda sen sijaan teki huoneesta oman tuntuisen 🐼

Olemme asuneet nykyisessä kodissamme jo yli vuoden ja silti on moni asia jäänyt tekemättä kiireisen arjen takia. Esimerkiksi verhot on saatu ripustettua vain yhteen huoneeseen tähän mennessä 🫣Tämä on enemmänkin johtunut siitä, että edellinen asukas vei mukanaan verhotangot ja meidän on täytynyt päättää myös verhojen ripustamismetodi 😅
Nyt kuitenkin olemme hieman lomittain yrittäneet laittaa neljää makuuhuonetta uuteen uskoon ja samalla käydä läpi tavaroita. Yhdessä vaatehuoneessahan oli vielä purkamattomia laatikoita muuton jäljiltä... Todella tarpeellista tavaraa siis! 
Tämän projektin aikana olen havahtunut taas kerran siihen järkyttävään määrään tavaraa, mitä meillä kotona on! Mielessä pyörii jatkuvasti kysymys: Kuinka paljon on riittävästi?
Paljon on toki tarpeellista ja hyödyllistä... Mutta kullakin meistä asukkaista on paljon ylimääräistä tavaraa, mitä emme koskaan käytä. Tai omassa tapauksessa paljon ylimääräisiä käsityömateriaaleja, mitä en ehkä koko elinikäni aikana ehdi käyttää. 
Jotkut meistä ovat järjestelmällisempiä kuin toiset...
Olemme yhdessä yrittäneetkin karsia remontin keskellä tavaroita ja löytää niille oikean paikan. Käsityömateriaalit lähtevät Kirpun kautta kiertoon, kaikki rikkinäinen roskiin, lasten leluja laitamme esille vain osan ja osa menee säilytykseen, jotta voimme välillä sitten taas leikkiä "uusilla" leluilla. Toki osa lähtee myös muulla tavalla kiertoon... Kirppispöytä olisi varmasti tarpeellinen, mutta ihan vielä ei siihen aika ja energia riitä.
Harmillisesti tavaroiden karsimisen keskellä, olemme myös joutuneet tekemään hankintoja. Onneksi tori.fi -palvelusta olemme tehneet huippulöytöjä huonekalujen suhteen... Ja samoin kaikki vauvalle tarvittavat tarvikkeet ja vaatteet olemme joko saaneet kierrätettyinä tai ostaneet kirpputorilta. Mutta vääjäämättä se kuitenkin lisää tavaranmäärää kotonamme! 
Onko sinulla jotain vinkkejä tavaranmäärän hallintaan? Itse seuraan instassa @laura_holmstrom_ ja @kiiraorganizing ja sieltä onkin monta hyvää tapaa ja vinkkiä tarttunut matkaan!

 

Takaisin blogiin

2 kommenttia

Yleensä neuvotaan järjestelemään tietyt tavarat tiettyyn paikkaan. Mutta jos sitä tilaa ei ole. Taiteellisena tyyppinä mulla pitää olla kaikki saatavilla ja usein se on jonkun mielestä sotku. Ja jos löytää sopivan kalusteen mihin tarvikkeet mahtuu. Vaatteet ja muut usein pysyy järjestyksessä mutta työtila ei. Paras minusta on se mihin itse on tyytyväinen ettei tarvitsekkaan olla yltiö siistiä. Että näyttää asutulta. Käsityötarvikkeita ei koskaan ole liikaa koska silloin kun isnpiraatio tulee se tietty pitää olla saatavilla ja juurikin jos teet sen löydön joka on kiva. Käyttöä löydölle voi tulla vasta myöhemmin..

Anonymous

Osta vain mitä oikeasti tarvitset

Kerttu

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.