Tuunaritarinoiden Pääsiäiskanat

Tuunaritarinoiden Pääsiäiskanat

Heli on ahkeroinut meille upean pääsiäisohjeen! Helillä on pääsiäisarvonta omalla instagram tilillään @tuunaritarinat, käyhän osallistumassa 😊
Pääsiäisen aikaan on mukavaa leikitellä väreillä ja koristaa kotia tuomaan iloa kevääseen. Tämän ohjeen kanoihin voit käyttää kaikki pienetkin kangastilkut, ja kanan kokoa voit muuttaa mieleiseksesi suurentamalla tai pienentämällä valmista mallia. Ohjeessa olevan mallikanan korkeus on noin 13 cm. Kanan lisäksi pääsiäispöytään kannattaa koristella muutama pääsiäismuna. Sen teet helposti liimaamalla värikkäitä kangassuikaleita munan pintaan.  

Ensimmäinen ja vaikein tehtävä on valita mieleiset kankaat. Mallissa on käytetty kuvioitua puuvillakangasta ja kuluneen lakanan vähemmän kuluneita reunakaistaleita. Luultavasti melkein, mikä tahansa kiinteästi kudottu kangas soveltuu kanan materiaaliksi, joten ole luova ja kokeile! Tee vaikka kana päivässä, ja pääsiäisenä pöydälläsi kaakattaa kokonainen kanatarha.

Kana koostuu kahdesta suorakulmaisesta kolmiosta, jotka muodostavat kanan kyljet ja selän. Vatsan ja pohjan virkaa toimittavat tasakylkiset kolmiot. Kumpaankin kylkeen leikataan siipi, päähän heltta ja takapuoleen pyrstö.

Aloita ompelemalla heltta. Osat eivät ole suurensuuria, (ellet sitten tee jättikanaa) ja niiden kääntäminen on hivenen vaivalloista, mutta voit yrittää tökkiä heltan kaaria auki vaikkapa siveltimen kovalla päällä, kynällä, lusikan väärällä päällä tai millä tikulla ikinä keksitkään. Täytä käännetty heltta vanulla.

Asettele kanan osat pöydälle kuvan osoittamalla tavalla ja ompele kolme kolmiota kiinni toisiinsa siten, että suorakulmaiset kolmiot ovat reunoilla ja keskelle jää yksi tasasivuinen kolmio.

Kiinnitä täytetty heltta suorakulmaisten kolmioiden väliin ja ompele heltta ja selkäsauma kiinni.

Ompele nurinpäin käännettyyn kanaan pohjakolmio kiinni, ja jätä yhteen sivuun muutaman sentin aukko kääntämistä ja täyttämistä varten.

Käännä kana oikein päin, täytä vanulla ja ompele täyttöaukko käsin kiinni.

Ompele siipiparien ja pyrstön osat yhteen, käännä ne ja täytä. Ompele täyttöaukot käsin kiinni.

Ompele siivet ja pyrstö käsin kiinni kanan kylkiin ja takapuoleen. Voit halutessasi ommella siivenkärjet selän päällä yhteen, niin siivet pysyvät hienosti asennossa.
Viimeistele kana liimaamalla sille silmät ja nokka. Mallikanan silmät on tehty puolikkaista puuhelmistä, ja nokka puolestaan pienistä huopakolmioista. Puuhelmen saa puolitettua näppärästi terävällä keittiöveitsellä leikkuulautaa vasten. Voit yhtä hyvin käyttää valmiita silmiä ja paksua punaista kangasta.

Pääsiäispöydässä keikkuvat kanat tarvitsevat parikseen pääsiäismunia. Leikkaa mallin mukaisia, päistään hieman kapenevia kangassuikaleita.

Päällystettävä pääsiäismuna voi olla styroxia, muovia tai vaikkapa paperimassaa. Mittaa, että suikaleet yltävät suunnilleen munan päästä päähän. Levitä tavallista yleisliimaa päällystettävään pintaan ja asettele kangassuikaleita vieriviereen tai vaikka hieman limittäin, jotta pinta peittyy kokonaan. Kastuessaan liimasta kangas venyy hieman, jolloin se on helpompi muotoilla munan pinnalle.

Lopputuloksen voit koristella vaikkapa strassikivillä, helmillä, paljeteilla, nauhoilla ynnä muilla ihanuuksilla.

Pääsiäiskodin koristelu voi alkaa!

Kiitos Helille ohjeesta! Onko sulla jotain luotto-ohjetta pääsiäisaskarteluun? Vaikka sellaista, jossa käytetään jämälankoja ja kangassuikaleita? Jaat ne meidän muidenkin kanssa!

Olisi ihana nähdä myös sinun tekemäsi kanat ja munat, joten jos julkaiset kuvan somessa, merkkaathan myös @tuunaritarinat ja @kassakirpun julkaisuusi.

#lelunkantoreppu #tuunaritarinat #kässäkirppu #kassakirppu

#kierrätysaarteet #käsityöt

Huomioithan, että @tuunaritarinoiden käsityö- ja askarteluohjeet on tarkoitettu vain yksityiskäyttöön. Jos haluat käyttää ohjetta kaupallisiin tarkoituksiin olethan yhteydessä @tuunaritarinoiden Heliin esimerkiksi Instagramin välityksellä.

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.