Askeleita kohti tavotteita

Askeleita kohti tavotteita

Parina viikkona en ole päässyt työhuoneella paljoa hääräämään. Messuviikonloppuna riitti töitä ja seuraavana viikonloppuna touhusimme tiiviisti perheen kesken. Tämä ei onneksi tarkoita, että edistymistä projektin parissa ei olisi tapahtunut. 
Olen viime aikoina esittänyt usein kysymyksen: Mikä mun tavoite on? Ja saanut tiivistettyä vastauksen muutamaan ranskalaiseen viivaan: 

-saada hyvää mieltä mun harrastuksesta 

-kohtuullinen määrä materiaaleja, jotta ne eivät ahdista ja vie aikaa itse tekemiseltä 

-uuden ostamista ainoastaan tarpeeseen ja kun on aikaa uudelle käsityölle  

-keskeneräiset käsityöt loppuun ennen uuden aloittamista, ei useita keskeneräisiä projekteja!

Ja jotenkin tämä harrastuksen tavaramäärän hallinta on alkanut heijastua myös kotiin ja kodin tavaroihin:) Suoranaisesti käsityöharrastukseni näkyy kotona vaatteissa ja jonkin verran sisustamisessa. Joten tavoitelistalle tuli vielä pari uutta kohtaa:

-vaatekaappi, jossa kaikki vaatteet harkittuja, laadukkaita, sopivan kokoisia, yhdisteltäviä ja käytössä!  

-sama pätee muille tehtyihin vaatteisiin (esim. lapsille herkästi kertyy vaatetta) 

Tavoitteiden innostamana lähdin tekemään pohjatyötä kotona. Mä seuraan muutamia vähentämiseen ja minimalismiin erikoistuneita insta-tilejä ja olen aihetta hieman tutkinut. En koe, että ainakaan tällä hetkellä täysi minimalismi tai äärimmäisyys olisi mun tavoite tai edes haave, mutta haluaisin kohtuullisuutta tavaramäärässä ja ehdottomasti pois kaappien perukoilta tavarat, joita emme enää käytä. Kotona olisi myös paikallaan järjestää tavaroita sen mukaan, kuinka usein ne ovat käytössä. 

Viime viikon aikana karsittiin lasten ja mun vaatteista kaikki väärän kokoiset ja rikkinäiset pois. Osa lähtee kiertoon, osa menee roskiin ja osasta leikkelin rättejä sekä kestotalouspaperia. Seuraavaksi haluaisin tehdä itselleni selkeän listan siitä, mitä tarpeita kaikkien vaatekaapeissa on. Näin pystyisin paremmin käymään läpi kangas- ja lankavarastoni, karsimaan turhan ja suunnittelemaan kaikelle jäljelle jäävälle käyttötarkoituksen!

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.